søndag den 8. april 2012

BRUNCH


BRUNCH, 4 pers.  
En lækker ting ved at spise brunch er, at man ofte har god til til at spise og nyde maden. 
Der skal være noget at vælge imellem og noget som stimulerer alle smagsanserne.

Denne brunch består af:
  • Frisk frugt - banan, røde druer og jordbær
  • A38 med blåbær og müsli
  • Amerikanske pandekager med citron samt akaciehonning
  • Gurkemejeboller og grovboller
  • Scrambled eggs med tomatstykker samt ketchup
  • Pålægsanretning med pølse/skinke, skæreost, brie, hummus, rød peber, agurk samt små müslibarer. 
  • Juice/vand
  • Og selvfølgelig god kaffe og te.

A38 MED BLÅBÆR OG MÜSLI
100g. friske eller optøede blåbær
½ l. A38
Müsli efter smag - køb en færdigblandet eller lav din egen
FREMGANGSMÅDE
Find 4 små drikkeglas eller skåle frem - gerne i glas, da det ser så fint ud med bladingen af bær og A38.
Fyld bunden af glassene op med blåbær.
Hæld herefter A38 over bærrene og drys med müsli.
OSB: Disse laves lige inden servering, da müslien ellers bliver blød.

AMERIKANSKE PANDEKAGER MED CITRON, 10 stk.
140g. hvedemel
2½ dl. mælk
1 æg
1 spsk. sukker
1 knivspids salt
1 tsk. bagepulver
2 spsk. smagsneutral olie
Saften og revet skal af en ½ økologisk citron
FREMGANGSMÅDE
Pisk mel og mælk sammen.
Pisk herefter resten af ingredienserne i.
Steg pandekagerne på en pande - der går ca. ½ dl. dej til pr. pandekage.
TIP: Læg pandekagerne i et indfast fad. Dæk dem med staniol og sæt dem i ovnen v. 50 grader indtil de skal serveres. Så kan du lave dem i god tid iden de skal serveres.

GURKEMEJEBOLLER, ca. 12-14 stk.
Gurkemejen i bollerne giver ikke smag, men en flot gul farve. 
Grønne græskarkerner drysset ovenpå bollerne giver et flot farvespil.
15g. gær
5 dl. lunken vand
1 spsk. havsalt
1 tsk. med top gurkemeje
2 dl.solsikkekerner
Italiensk hvedemel type "00"
Æg til pensling eller lidt mælk
Græskarkerner til pynt
FREMGANGSMÅDE
DAG 1
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt solsikkekerner, gurkemeje og salt og rør.
Tilsæt italiensk hvedemel type "00" indtil dejen har konsistens som klistret havregrød. Dejen må ikke blive for tør!
Rør dejen igennem.
Læg låg på skålen eller tildæk skålen med film og sæt den i køleskabet til næste dag.
DAG 2
Beklæd bageplader med bagepapir.
Form boller med en spiseske og læg dem på pladen
Lad dem hæve i 1-2 timer.
Pensl med pisket æg og drys med græskarkerner.
Bag brødene i ca. 20 minutter ved 220 grader.
Lad dem køle af på en bagerist.

GROVBOLLER - KOLDHÆVEDE, ca. 12-14 stk.
15g. gær
6 dl. lunken vand
1 spsk. havsalt
2 dl. havregryn
1 dl. hørfrø
2 dl. solsikkekerner
1 dl. fuldkornshvedemel
Grahamsmel
FREMGANGSMÅDE
DAG 1
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt havregryn, solsikkekerner, hørfrø, fuldkornshevdemel samt salt og rør.
Tilsæt grahamsmel indtil dejen har konsistens som klistret havregrød. Dejen må ikke blive for tør!
Rør dejen igennem.
Læg låg på skålen eller tildæk skålen med film og sæt den i køleskabet til næste dag.
DAG 2
Beklæd bageplader med bagepapir.
Form boller med en spiseske og læg dem på pladen
Lad dem hæve i 1-2 timer.
Pensl med pisket æg og drys med havregryn.
Bag brødene i ca. 20 minutter ved 220 grader
Lad dem køle af på en bagerist.

SCRAMBLED EGGS MED TOMAT
4 æg
1 lille tomat
Salt
Peber
FREMGANGSMÅDE
Skær tomaten ud i små tern.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.
Tilsæt tomat, salt og peber.
Hæld blandingen på en lun pande med lidt fedtstof og rør indtil æggene er færdige.
TIP: Hold æggene varme ved at putte dem i ovnen ved 50 grader i et indfast fad overdækket m. staniol. 

MÜSLIBAR, 24 stk.
250 g. havregryn
1 ds. konsenderet mælk - ca. 400 g.
400 g. blandet tørret frugt, nødder, kokosmel, kerner og frø f.eks. solsikkekerner og hørfrø.
Brug hvad du kan lide!
Til disse müslibarer er blandingsforholdet:
50 g. tørrede figner
50 g. tørrede dadler
50 g. kokosmel
50 g. solsikkekerner
50 g. gule jumborosiner
100 g. tørrede tranebær
FREMGANGSMÅDE
Hak alle tørrede frugter samt eventuelle nødder i mindre stykker.
Bland alle de valgte ingredienser sammen med havregryn i en skål.
Opvarm mælken i en gryde til den er lunken.
Bland den lune mælk med müsliblandingen til en let klistret masse.
Beklæd en bradepade ca. 30 x 20 med bagepapir og hæld müslimassen heri. Tryk massen glat på toppen.
Bages ved. 130 grader i 1 time.
Skær "müslikagen" ud i stænger, mens den stadig er varm.
Lad stængerne afkøle og opbevar dem herefter i køleskabet i en lufttæt beholder.
TIP: Hvis du vil servere müslibarer til din brunch kan de sagtens laves i forvejen, da de nemt holder sig et par uger i køleskabet.






1 kommentar: