søndag den 21. august 2011

VENINDE-TAPAS

VENINDE-TAPAS, 2-3 pers.
Denne anretning er god til en hyggelig aften, hvor der skal tales og grines en masse
Pop en kold asti og giv jer så bare god tid.

TAPAS:
Hummus
Oliventarpenade
Kolde, røde kokoslinser 
Bønnesalat med appelsin og guacamole
Bagte asparges med serranoskinke
Soltørrede tomater
Kalamataoliven 
Gulerodsstænger
Vindruer
Blandede nødder og jumborosiner  

HUMMUS
1 ds. kikærter
saft fra ½ citron
1-2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
salt 
peber 
FREMGANGSMÅDE
Blend alle ingredienser sammen. 
Tilsæt ekstra citronsaft, hvis massen bliver for tør og ikke hænger sammen. 
Smag til med salt og peber. 


OLIVENTARPENADE
Tarpenaden brugt i denne anretning har jeg haft med hjem fra min ferie i Italien.
Men til en god og nem oliventarpenade, som jeg ofte selv laver, er ingredienserne følgende:
½ glas syltede, røde peberfrugter
1 glas grønne oliven uden sten.
FREMGANGSMÅDE
Syltede peberfrugter og oliven blendes til en ensartet masse. 


RØDE KOKOSLINSER
Se opskrift under Vegetar. 
Linserne kan serveres både varme og kolde. I denne tapasanretning brugte jeg blot en rest fra dagen forinden.


BØNNESALAT MED APPELSIN OG GUACAMOLE
Bønnesalat & marinade
1 ds. røde kidneybøner
1 lille løg
1 fed hvidløg
3 spsk. citornsaft
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
1 appelsin
salt
peber
GUACAMOLE
1 moden advokado
1 fed hvidløg
3 spsk. citronsaft
chili efter smag 
salt
peber
FREMGANGSMÅDE
Skyl bønnerne godt og sæt med til side, hvor de kan dyppe af.
Hak løg og hvidløg fint. Bland løg, hvidløg, olie, citronsaft og æbleeddike til en marinade.
Rør bønner og marinade sammen. Lad bønnerne trække et par timer i køleskabet.

Til guacamolen moses adovokadoen med presset hvidløg, citronsaft, chili, salt og peber.

Ved anretningen lægges bønnerne i en stribe på et fad. Ved siden af lægges guacamolen.
Pyt med appelseinstykker, hvor det hvide på appelsinen er skåret bort.


 BAGTE ASPARGES MED SERRANOSKINKE
6-8 friske asparges
1 pakke serranoskinke 
olivenolie
salt
peber
FREMGANGSMÅDE
Knæk enden af aspergesene. Rul ½-1 stykke serranoskinke omkring de enkelte asparges.
Smør et ildfast fad med lidt olie og læg aspargesene heri.
Drys med lidt salt og peber.
Aspargesene bages i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader.


Til disse tapas serveres f.eks. blandede nødder, gulerodsstænger, oliven, druer, soltørrede tomater og godt brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar