fredag den 23. marts 2012

SIMRERET MED OKSEKØD

SIMRERET MED OKSEKØD, 4 pers.
400 g. oksekød i tern eller strimler
Olie til stegning
Frisk ingefær på størrelse med en 5-krone
½ tsk. gurkemeje
2 tsk. paprika
2-3 lauebærblade
2 tsk. peber
2 dl grøntsags- eller okseboullion 
6 gulerødder
1 squash
1 ds. hakkede tomater
50 g. smuttede mandler
1 ds. kikærter

3 løg
2 fed hvidløg
Olie til stegning
1 spsk. kanel
½ spsk. sukker
1 dl. rosiner

FREMGANGSMÅDE
Brun kødet i en stor gryde.
Tilsæt finthakket ingefær samt krydderier. Lad det stege et par minutter ved svag varme.
Tilsæt hakket tomater og boullion.
Lad retten simre under låg i ca. 1 time.

Skær de 3 løg i måner.
Hak hvidløget fint.
Opvarm lidt olie i en gryde og læg løg samt hvidløg heri. Lad det stege ved svag varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt rosiner, sukker og kanel og det det simre i 3-4 minutter.
Stil løgblandingen tilside til senere brug.

Skræl gulerødderne og skær dem i mønter.
Skrær squashen i kvarte på langs og skær tykke skiver.
Når kødet har simret en times tid tilsættes gulerødder, squash samt løgblanding.
Lad retten simre i ca. ½ time.

Til slut tilsættes smuttede mandler og kikærter.

Smag til med salt og peber.

Server retten med cous cous og appelsinsalat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar