1 pk. gær
1½ l. lunken vand
1 spsk. salt
3 mellemstore rødbeder
3 dl. havregryn
2 dl. solsikkekerner
2 dl. fuldkornshvedemel
1 dl. skårne rugkerner
Grahamsmel
FREMGANGSMÅDE
Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern - den grove side. Sæt rødbederne til side.
Smulr gæren i en stor skål.
Tilsæt vandet og rør gæren ud med en ske - herefter røres dejen med en el-pisker m. dejkroge.
Tilsæt revet rødbede, salt, havregryn, solsikkekerner, fuldkornshvedemel samt skårne rugkerner.
Pisk til en ensartet masse.
Tilsæt grahamsmel lidt ad gangen og pisk. Tilsæt så meget mel, at dejen får konsistens som tyk havregrød.
Det er vigtigt, at dejen stadig er forholdsvis våd, når den stilles til hævning.
Lad dejen hæve tildækket med et vådt klæde i 3-4 timer.
Tildæk bageplader med bagepapir.
Brug en spiseske til at lægge bollerne på pladen. En stor spiseske-fuld dej giver en god størrelse bolle.
Form bollerne lidt med skeen og tryk dem lidt flade.
Lad bollerne hæve tildækket i ½-1 time.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar