tirsdag den 21. august 2012

BOLLER MED RØDE LINSER & SOLSIKKE


BOLLER MED RØDE LINSER & SOLSIKKE, 24 stk.
30 g. gær
1 l. lunken vand
1 spsk. salt
130 g. røde linser
100 g. solsikkekerner
400 g. fuldkornsspeltmel
1000 g. grahamsmel
Æg eller mælk til pensling

FREMGANGSMÅDE
Skyld linserne godt. og kog dem i saltet vand i ca. 10 minutter.
Lad liserne køle godt af - overhæld dem evt. med koldt vand et par gange, så går det hurtigere med afkølingen.
Smuldr gæren i en stor skål. Tilsæt lidt af vandet og rør gæren ud heri. Tilsæt herefter resten af vandet.
Tilsæt salt, linser, solsikkekerner og rør med en håndmixer m. dejkroge.
Tilsæt melet af nogle omgange og rør godt i 5 minutter.
Når dejen har en ensformig masse sættes den til hævning, overdækket med et klæde, i 2-3 timer.

Beklæd bradepander med bagepapir og sæt boller på pladerne med en spiseske.
En bollestørrelse svarer til en god stor skefuld, hvor dejen hænger ud over skeen. 
Form bollerne runde med skeen.
Lad bollerne hæve i ca. ½ time og pensl dem herefter med pisket æg eller mælk.

Bages i alm. ovn ved 220 grader i 20-30 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar