mandag den 24. september 2012

KARRY-BLOMKÅL MED RISTEDE KERNER

Lækker, nem vegetarret som kan spises som hovedret - server yoghurtdip og groft brød til. 
Kan også bruges som tilbehør til f.eks. kyllig eller fisk.

KARRY-BLOMKÅL MED RISTEDE KERNER, som hovedret 2-3 pers.
1 blomkål
1 løg
Olie til stegning
3 spsk. karry
Chiliflager efter smag
1 spsk. timian
Salt
Peber

2 spsk. græskarkerner
3 spsk. sesamfrø
3 spsk. solsikkekerner

FREMGANGSMÅDE
Rist kernerne på en tør, varm pande. De er færdige når de begynder at springe og er blevet let lysebrune.
Tag kernerne af panden og lad dem afkøle på en tallerken.

Snit blomkålen i små stykker.
Snit løget.
Varm karryen op i ca, 2-3 spsk. olie på en pande. Når olien bobler let tilsættes løg.
Sænk varmen til middel og steg løget i 2-3 minutter.
Tilsæt blomkål og vend det hele rundt,
Krydr med chili og timian.
Blomkålen steges i ca. 15 minutter - rør jævnligt i retten.
Smag til med masser af salt og peber.

Anret karry-blomkålen på et fad eller en tallerken og drys de ristede kerner ud over.

FORSLAG TIL FORSKELLIGE YOGHURTDIPPER
En yoghurtdip er rigtig lækker til denne ret og en sådan dip kan varieres i det uendelige.
Base af 2-3 dl. A38, salt og peber
Tilsæt enten
- Stor håndfuld hakkede krydderurter efter smag
- ½ revet, drænet agurk
- ½ fintsnittet rød peberfrugt
- 2 fintsnittet fed hvidløg
- Eller det fyld du selv synes
Rør det valgte fyld sammen men yoghurten og du har din dip
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar