MADBRØD, 2 stk.
15g. gær
6 dl. lunken vand
1 dl. olivenolie + ekstra til toppen
15. groft salt + ekstra til toppen
500g. durummel eller pizzamel
450g. hvedemel
TOPPING
Firkantet brød:
Olivenolie
½ rødløg
2 spsk. timian
1 spsk. groft salt
Rundt brød:
Olivenolie
10 cm. af en goudaost med chili
1 spsk. timian
1 spsk. groft salt
FREMGANGSMÅDE
Bland lunken vand og olie i en stor skål.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt salt.
Tilsæt mel og ælt i ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve i 2-3 timer.
Snit løget i fine halve ringe.
Skær goudaen i mindre stykker.
Find to forme frem f.eks. tærteforme eller en lille bradepande 20x30.
Smør formene med olie.
Fordel dejen i de to forme. Pres det forsigtigt ud til siderne på formene.
Fordel lidt olie på brødene og drys med toppingen.
Brug fingrene til at lave fordybninger i brødene og sørg for at toppingen kommer godt ned i brødene.
Bages ved 220 grader i ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar