søndag den 3. juni 2012

LINSEDELLER & SOMMERSALAT MED RUGBRØDSKNAS

LINSEDELLER & SOMMERSALAT MED RUGBRØDSKNAS

LINSEDELLER, ca. 20 stk.
200 g. røde linser
1 kartoffel
10 cm. kanelstang
1 laurbærblad

1 rødløg
2 gulerødder
½ dl. sesamfrø
1 æg
1½ - 2 dl. grahamsmel
1 tsk. spidskommen
2. tsk. paprika
1½ tsk. salt
Chili efter smag
Peber

FREMGANGSMÅDE
Skyld linserne godt.
Skrald kartoflen og skør den i mindre tern.
Kog linser og kartoffeltern med kanelstangen og laurbærbladet i ca. 20 min.Hæld overskydende vand fra. Fjern kanelstangen samt laurbærbladet og stil til afkøling.
Skrald gulerødderne og riv dem på et rivejern.
Riv rødløget på et rivejern.
Bland gulerødder og rødløg med den afkølede linse- kartoffelblanding.
Blend med en stavbleder til en grovkornet masse.
Tilsæt herefter sesamfrø, æg, grahamsmel samt krydderier og rør.
Til linsefarsen på køl i ca. 15 min.

Linsedellerne kan både steges i ovnen og på en pande.
Ovn: Læg toppe af linsefarsen på en bageplade, ca. 2 spsk. størrelse. Bages i 30 min. ved 200 grader.
Stegepande: Hvis du ønsker en sprød stegeskorpe skal du stege dine delle rpå panden. Steg dellerne i rigeligt med smagsneutral olie til de er gyldenbrune.

RUGBRØDKNAS, 2 pers.
2 skiver rugbrød efter smag

FREMGANGSMÅDE
Rist rugbrødet på en brødrister til det er godt sprødt. Pas på det ikke bliver branket.
Skær skiverne ud i tynde rugbrødsstænger.

SOMMERSALAT, 2-3 pers.
1/4 ananas
1 rød peber
1 avokado
½ rødløg
½ bk. blandet salat (f.eks. babyleaves)
Saften af ½ citrom

FREMGANGSMÅDE
Fjern skralden fra ananasen og skær den i tern.
Hak peberfrugt og rødløg i små tern.
Fjern skal og udsten avokadoen. Skær den i tern.
Skyl salaten og lad den tørre - brug evt. en salatslynge.
Vend ingredienserne sammen i en skål sammen med citronsaft.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar