torsdag den 1. december 2011

KOLDHÆVEDE KERNEBRØD


KOLDHÆVEDE KERNEBRØD, 2 stk.
5 dl. koldt vand
10 g. gær
1 dl. surdej (kan erstattes af 10 g. ekstra gær - dvs. 20 g. ialt)
75 g. knækkede rugkerner
40 g. græskarkerner
40 g. solsikkekerner
275 g. grahamsmel
200 g. rugmel
300 g. hvedemel
15 g. salt
Rugflager til at drysse på brødet.
 
FREMGANGSMÅDE
DAG 1
Giv de knækkede rugkerner et opkog på ca. 5 minutter. Lad kernerne køle helt af.
Opløs gæren i vandet. Rør herefter surdejen i.
Tilsæt rugkerner, græskarkerner, solsikkekerner og salt og rør.
Tilsæt grahamsmel, rugmel og hvedemel.
Rør dejen igennem i ca. 10 minutter med en el-pisker med dejkroge.

Læg låg på skålen eller tildæk skålen med film og sæt den i køleskabet til næste dag.

DAG 2
Hæld dejen ud på bordet og del den i to.
Form to runde brød og tryk dem lidt flade.
Drys rugflagerne ud på bordet og dyp brødene heri.
Sæt brødene på bagepapir og lad dem hæve i 2-4 timer.
Opvarm ovnen til 220 grader, hvor du lader pladerne blive i ovnen, således disse også opvarmes.
Når plader og ovn er varmet op tages pladerne ud og bagepapir med brød sættes på den varme bageplade.
Bag brødene i ca. 30 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar