1 rulle filodej (dvs. halvdelen af en pakke, som du køber på frost. I rullen er der ca. 6 tynde lag af filodej)
300 g. hvidkål
1 porre
150 g. chamoignon
1 løg
1 fed hvidløg
3 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
Chili efter smag
Salt og peber
Olivenolie til stegning samt pelsning
FREMGAMGSMÅDE
Lad filodejen tø op i køleskabet.
Rens og finsnit hvidkål, porrer, champignon, løg og hvidløg.
Varm olien op på en pande og brun karry heri.
Svit løg og hvidløg
Tilsæt hvidkål og porrer og svits yderligere.
Tilsæt champignon samt chili.
Smag til med salt og peber.
Lad retten stå på lavt blus - husk at røre i den.
Rul filodejen ud. Klip hver plade filodej igennem midtpå på den lange led.
Læg dem under et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud.
Tag en bane filodej. Fold det midtpå - så det ligger dobbelt.
Pensl rundt i kanterne med lidt vand.
Læg ca. 2 spsk. fyld i det ene hjørne. Fold dejen en gang rund om fyldet, så dejen begynder at forme en trekant. Fold videre på denne måde - således at pakken hele tiden er trekantet.
Læg pakkerne på en bageplade. Pensl evt. med mælk eller olie.
Samosaerne bages ved 200 grader i 15-20 minutter - til de er sprøde og gyldne.
Serveres med urtedip
URTEDIP
2 dl. yoghurt naturel
Stor håndfuld krydderurter efter eget valg, f.eks. timian og purløg
evt. salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Alle ingredienser blendes sammen

Ingen kommentarer:
Send en kommentar