RØD LINSESUPPE MED PÆRE OG HASSELNØDDER, 2-3 pers.
2 løg
4 gulerødder
1 fed hvidløg
2 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
200 g. røde linser
ca. 1 liter grønsagsbouillon
Salt og peber
Olie til stegning
TOPPING
1 conference pære
ca. 25 g. hasselnødder
FREMGANGSMÅDE
Skyl linserne og lad dem dryppe af.
Hak løg og hvidløg.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
Varm olien op i en gryde og brun karryen af.
Svits løg, hvidløg og gulerødder i gryden.
Tilsæt spidskommen.
Tilsæt linser og bouillon og lad retten koge i ca. 30 minutter.
Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter.
Hak nødderne groft.
Fjern kernehus fra pæren og skær den i tern. Dryp til lime- eller citronsaft over, så pæren ikke bliver brun.
Bland hasselnødder og pære i en skål.
Efter ca. 30 minutters kogetid blendes linsesuppen. Ønskes en tyndere suppe tilsættes lidt vand.
Smag til med salt og peber.
Server suppen rygende varm med hasselnød/pære topping.
Suppen er også meget lækker toppet med urtedip.
URTEDIP
2 dl. yoghurt naturel
Stor håndfuld krydderurter efter eget valg, f.eks. timian og purløg
evt. salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Alle ingredienser blendes sammen

Ingen kommentarer:
Send en kommentar