Lækker og mættende vegetarburger - retten er lavet med udgangspunkt i en opskrift fra "Vegatarisk Vellyst", som er en særdeles god og inspirerende kogebog.
GRØN BURGER, til 4 burgere.
8 tykke skiver godt rugbrød el 4 grove boller
1 grøn chili
2 røde snack peberfrugter
1 rødløg
3-4 gulerødder
Salatblade - iceberg
FALAFELBØFFER, 4 stk.
1 brik/dåse kikærter
2 håndfulde frisk koriander
1 løg
1 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 spsk. grahamsmel
½ tsk. salt
Peber
Rapsolie til stegning
DRESSING
2 spsk. tahin (sesampasta)
1 fed hvidløg
ca. 2 spsk. vand
ca. 3 spsk. citronsaft
salt
FREMGANGSMÅDE
Rør ingredienserne til dressingen sammen. Væsken skal røres i lidt ad gangen.
Dressingen skal ikke være klumpet, så der skal tilsættes væsken indtil dressingen er ensartet og ikke for tyk.
Sæt dressingen i køleskabet.
Skræl gulerødder og riv disse med skrælleren, så du får nogle lange tynde strimler.
Snit peberfrugt, løg og chili meget tyndt.
Skyl salatblade og lad dem dryppe af.
Blend ingredienser til falafelbøfferne med en stavblender.
Lav 4 kugler af dejen og læg disse på en tallerken.
Varm olien på en slip let pande. Tryk de 4 kugler falafeldej flade i hænderne og steg dem.
Vær opmærksom på, at der muligvis skal tilsættes olie undervejs i stegningen.
Vend først bøfferne når de har fået stegeskorpe - ellers falder de fra hinanden.
Bøfferne steges 4-5 minutter på hver side.
Mens du steger bøfferne ristes rugbrødet eller bollerne varmes.
Byg herefter din burger med dressing, salat/grønt og falafelbøf!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar