Jeg bagte disse som en ekstra lille gave til min venindes fødselsdag.
FRANSKE MAKRONER, ca 30 stk.
Makronerne kan have mange farve- og smagsvarianter. Det er blot hvad man er til.
Her har jeg lavet grønne citrusmakroner og lilla solbærmakroner.
300 g. flormelis
250 g. mandler
5 æggehvider
150 g. sukker
2 tsk. solbærmarmelade
1 spsk. citronsaft
Pastafarve: grøn og lilla
FREMGANGSMÅDE
Blend mandlerne til fint mel.
Blend flormelis og mandler sammen.
Tag en ny skål og pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen til sukkeret er opløst.
Del æggehviderne i to skåle og rør citronsaft/grøn farve i den ene og solbærmarmelade/lilla farve i den anden.
Del mandelblandingen i to portioner og rør en halvdel i hver af skålene med hviderne.
Fyld blandingerne i hver sin sprøjtepose.
Sæt marengsmassen på en bageplade med bagepapir i 3 cm store cirkler.
Bag kagerne ved 160° i 8-12 min. og lad dem afkøle.
Husk at holde øje med kagerne, så de ikke får for meget farve. CREME
300 g blødt smør
150 g flormelis
1 tsk. solbærmarmelade
1-2 tsk. citronsaft
Pastafarve: grøn og lilla
150 g flormelis
1 tsk. solbærmarmelade
1-2 tsk. citronsaft
Pastafarve: grøn og lilla
FREMGANGSMÅDE
Lad smørret få sturtemperatur og pisk det luftigt med flormelis.
Del smørblandingen i to portioner.
Tilsæt solbærmarmelade/lilla farve til den ene portion og citronsaft/grøn farve til den anden.
Fyld blandingerne i hver sin sprøjtepose.
Sprøjt creme ud på en kage og saml med en anden.
TIP: Makronerne smager også skønt uden creme. Bag evt. en stor portion makroner og opbevar dem i en kagedåse - put så først creme i når der er behov for dem evt. til en festlig lejlighed.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar