mandag den 13. februar 2012

FRANSKE MAKRONER


Franske makroner hitter mange steder og med god grund. De smager skønt og så er de kønne at se på.
Jeg bagte disse som en ekstra lille gave til min venindes fødselsdag.

FRANSKE MAKRONER, ca 30 stk.
Makronerne kan have mange farve- og smagsvarianter. Det er blot hvad man er til.
Her har jeg lavet grønne citrusmakroner og lilla solbærmakroner.

MAKRONER
300 g. flormelis
250 g. mandler
5 æggehvider
150 g. sukker
2 tsk. solbærmarmelade
1 spsk. citronsaft
Pastafarve: grøn og lilla


FREMGANGSMÅDE  
Blend mandlerne til fint mel.
Blend flormelis og mandler sammen.
Tag en ny skål og pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i æggehviderne lidt ad gangen til sukkeret er opløst. 
Del æggehviderne i to skåle og rør citronsaft/grøn farve i den ene og solbærmarmelade/lilla farve i den anden.
Del  mandelblandingen i to portioner og rør en halvdel i hver af skålene med hviderne.
Fyld blandingerne i hver sin sprøjtepose. 
Sæt marengsmassen på en bageplade med bagepapir i 3 cm store cirkler. 
Bag kagerne ved 160° i 8-12 min. og lad dem afkøle. 
Husk at holde øje med kagerne, så de ikke får for meget farve.

CREME
300 g blødt smør
150 g flormelis
1 tsk. solbærmarmelade
1-2 tsk. citronsaft

Pastafarve: grøn og lilla


FREMGANGSMÅDE
Lad smørret få sturtemperatur og pisk det luftigt med flormelis.
Del smørblandingen i to portioner.
Tilsæt solbærmarmelade/lilla farve til den ene portion og citronsaft/grøn farve til den anden.
Fyld blandingerne i hver sin sprøjtepose.
Sprøjt creme ud på en kage og saml med en anden.


TIP: Makronerne smager også skønt uden creme. Bag evt. en stor portion makroner og opbevar dem i en kagedåse - put så først creme i når der er behov for dem evt. til en festlig lejlighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar