Dadelkuglerne smager skønt af jul og er et sundere og velsmagende altenativ til julens sædvanlige konfekt.
De er super hurtige og nemme at lave.
DADELKUGLER, ca. 10 stk.
65 g. saftige dadler
70 g. mandler
1½ tsk. kanel
½ tsk kardemomme
2 spsk. honning
Et drys hvid peber
Et drys stødt ingefær
Overtræk og pynt
40 g. god mørk chokolade
Ca. 10 hakkede mandler
FREMGANGSMÅDE
Alle ingredienser røres sammen i en foodprocessor.Hvis du ikke har en foodprocessor, så brug en blender/stavblender. Start dog først med at blende mandlerne godt igennem, inden du tilsætter resten af ingredienserne.
Når alle ingredienser er blendet sammen stilles blandingen i køleskabet i 15-30 minutter.
Tril herefter kugler i ønsket størrelse.
Smelt chokoladen over vandbad.
Tril kuglerne i den smeltede chokolade.
Sæt dem på et stykke bagepapir og pynt med hakkede mandler.
Vent med at spise dadelkuglerne til chokoladen er størknet.
Opbevares i køleskabet.
Tip: Istedet for chokolade kan kuglerne trilles i f.eks. kokos eller havregryn.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar