KRYDREDE KØDBOLLER, 4 pers.
500 g. hakket oksekød (3% - 7%)
2 små løg, finthakket
3-4 fed hvidløg, finthakket
5-7 soltørrede tomater
1 håndfuld frisk koriander
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
1 tsk. salt
FREMGANGSMÅDE
Hak løg, hvidløg, soltørrede tomater og koriander.
Rør alle ingredienserne sammen til en fars.
Tril små kødboller af farsen. Læg kødbollerne på en bageplade med bagepapir.
Kødbollerne tilberedes i ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter.
TIP: Gør kødbollerne klar på bagepladen, men sæt dem først i ovnen således, at de først er færdigbagte når sovsen har simret færdig.
RØDPEBER/TOMATSOVS, 4 pers.
2 dåser flåede tomaterca. 225 g. syltede rød peber (kan købes på glas i bl.a. føtex)
200 g. champignon
5 fed hvidløg
2 løg
1 håndfuld frisk oregano, finthakket
1 tsk. sukker
4 spsk. krydderiblanding Funghi Porcini. Denne krydderblanding er købt i Italien, men du kan selv blande en krydderiblandig af tørret oregano, basilikum, hvidløg og chili, som kan bruges som alternativ.
ca. 1 tsk. salt
FREMGAMGSMÅDE
Hæld flåede tomater og de syltede peberfrugter i en skål og blend til en ensartet masse.
Hak løg og hvidløg fint.
Svits løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt tomatblandingen og rør. Lad retten simre i 5 minutter.
Tilsæt frisk oregano, sukker og krydderiblanding.
Lad retten simre i 30-60 minutter på lavt blus.
Rens champignon og skær dem i skiver.
Champignonerne tilsættes sovsen 10 minutter før serveringstid
Smag til med salt.
De kryderede kødboller tilsættes når de er færdigbagte og når sovsen har simret færdig.
Serveres med hvidløgs-oreganospaghetti eller fuldkornsspaghetti
Rigtig skøn ret. Nammenam!
SvarSlet