søndag den 14. august 2011

GULERODSBRUD

GULERODSBRUD, ca. 18 stk.
Bollerne er rigtige gode til at give en god start på dagen, samt super at have med i madpakken.
60 g. gær
1 l. lunken vand
2 spsk. solsikkeolie
1 spsk. salt
4-5 revne gulerødder
2 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
100 g. havregryn
150 g. fuldkornshvedemel
700 g. grahamsmel

FREMGANGSMÅDE
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt solsikkeolie, gulerødder, kerner og salt.
Rør blandingen igennem med en el-pisker - husk at bruge dejkroge.
Tilsæt havregryn og fuldkornshvedemel og rør.
Til slut røres grahamsmel i lidt ad gangen.
Rør dejen godt igennem i ca. 10 minutter med el-piskeren.
Dejen skal have konsistens som tyk havregrød.

Lad dejen hæve i skålen i 2-3 timer.

Læg bollerne på bageplader med en spiseske og lad dem efterhæve i 30-60 minutter.

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 18 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar